Növények, amikkel felgyorsítható a fogyás

stevia.jpgStevia

A stevia egy olyan dél-amerikai növény, amit már évszázadok óta használnak az ottélő indiánok sebgyógyításra és italaik édesítésére. A nyugati világ csak néhány évtizede fedezte fel magának, amikor felismerték egészségügyi előnyeit. Mivel egy nullkalóriás növényről van szó, ami nem emeli meg a vércukorszintet, ezért a fogyókúrázóknak igen előnyös. Sőt a cukorbetegeknek is ajánlják a fogyasztását, hiszen javítja a hasnyálmirigy működését, ezenfelül csökkenti az édesség utáni vágyat is. 

Zöld tea

A zöld teáról már igen régóta tudjuk, hogy nagymértékben képes beindítani a fogyást, mivel gyorsítja az anyagcserét és fokozza a zsírégetést. A zöld tea egészségmegőrző funkciója is számottevő, hiszen sok olyan antioxidánst tartalmaz, amik jó hatással vannak az immunrendszerre, sőt még a méregtelenítésben is fontos szerepet játszanak. Nincs mellékhatása. 

Yerba Meta

A Yerba Mate egy kis örökzöld cserje, ami őshonos Paraguayban, Brazíliában, Uruguayban és Argentínában. Egy csésze yerba mate már igen hatékonyan beindítja a fogyást. Ehhez a növény leveleire van szükség, amik körülbelül 30 mg koffeint tartalmaznak. A koffein hatékonyan serkenti az anyagcserét és elnyomja az étvágyat. Nincs mellékhatása, biztonsággal fogyaszható. 

Hoodia Gordonii

Ez a növény a dél-afrikai területeken nő. Egy olyan glikozidot tartalmaz, ami elnyomja az étvágyat. Nincs mellékhatása, így teljes biztonsággal fogyasztható.