Súlyokkal sétálni és közben lefogyni

fogyókúra4.jpgA fogyás iróniája, hogy minél több súlyt veszítesz, annál kevesebb kalóriát égetsz el egy nap alatt. Emiatt van az, hogy egy idő után a fogyás lelassul. Ezért van az, hogy hogy egy 90 kilogrammos ember kezdetben 550 kalóriát éget el egy 60 perces túra alatt, ám néhány hónap leforgása alatt már csak 440-et. Bár a kezdőknek nem ajánljuk, a súlyokkal történő séta nagymértékben megnöveli a fogyás mértékét és a kalóriaégetést.

Háttér

A sétát egy pár kézi súlyzóval kezdjük, ami nem haladja meg a 0,5-1 kilogrammot, majd fokozatosan növeljük ennek tömegét. A fit, tapasztalt sportolók ilyen módon fokozzák ellenállóképességüket. A hozzáadott erőfeszítés és a több energia a kalóriaégetést is fokozza. A megnövekedett ellenállóképesség fokozza a test funkcióit és növeli a zsírégetést. A súlyzóval történő séta segítségével csökkenthető a zsírszövet nagysága és növelhető az izomtömeg is.

Fogyás

A fogyáshoz meg kell változtatnod az életmódodat. A súlyokkal történő séta segít a fogyásban, feltéve, hogy elég intenzíven mozgunk ahhoz, hogy a pulzusszámunk megnövekedjen és elérje az aerob zónát. Ezt úgy tudjuk kiszámolni, ha életkorunkat kivonjuk a 220-ból és azt megszorozzuk 0,7-tel. Az aerob mozgással fokozható az anyagcsere, ami az edzés után is kitart.

 

Tippek

Először csak egy kilogrammos kézisúlyzókkal dolgozzunk, hogy csökkentsük az izomláz kockázatát, majd fokozatos emeljük a tömeget. Tartsuk a karunkat az oldalunkon és sose emeljük a súlyokat a vállunk fölé. Érdemes később a lábra is súlyokat helyezni, hogy a vádli is erősödjön.