A cukrozatlan grapefruitlé tényleg segít a fogyásban?

grapefruit.jpgA grapefruitlé igen hatékonyan segít a fogyásban, amit már több tanulmány is igazolt az utóbbi években. A grapefruit fogyókúrás előnyét két tulajdonságának köszönhetjük: zsírégető flavonoidokat tartalmaz, illetve hatékonyan csökkenti az inzulinszintet.

Flavonoidok

A Mulvihill Egyetem vizsgálata megállapította, hogy azok az elhízott patkányok, amik mindennap a grapefruit flavonoidjaiból is fogyasztottak, azoknál nagymértékben csökkent a testsúlyt. Az egerek fogytak anélkül, hogy a zsírt vagy a szénhidrátot kiiktatták volna az étrendjükből. A kutatás szerint napi 1 liter grapefruitlé több adagban elfogyasztva jelentősen fokozza a zsírégetést. 

Kalóriák

Ha megiszunk napi 1 liter grapefruitlevet, az is nyereség lehet a fogyásban. 1 liter lé körülbelül 500-600 kalóriát tartalmaz, viszont jobban eltelít, mint egy főétkezés. Éppen ezért hatékony lehet egy-egy étkezés helyettesítésére, vagy azok kiegészítésére. 

Inzulinszint

A Fujioka Egyetem kutatói megállapították, hogy a grapefruit igen hatékonyan csökkenti az inzulinszintet is. A szervezet ennek következtében nem zsírraktározásra, hanem energiagyártásra áll be, vagyis a zsírpárnák lerakódása helyett a zsírégető funkciók aktivizálódnak. A grapefruit a cukorbetegek számára is előnyös, hiszen nagymértékben csökkenti az inzulinszint mellett a vércukorszintet is.