Csak-folyadék diéta

Egy diétát megtartani nem könnyű, különösen akkor, ha nagyon szigorú alapelveket kell betartani - például, hogy mit ehetünk és mikor. A csak-folyadék diéta is nagy önfegyelmet igényel, mivel ez egy igen alacsony kalóriatartalmú diéta. 

Csak-folyadék diéta

Ha több napon át csak folyadékot szeretnénk fogyasztani, akkor nagyon fontos, hogy ezt előtte megbeszéljük orvosunkkal, mivel ez egy olyan alacsony kalóriatartalmú étrendet jelent, aminek hosszútávon egészségkárosító hatásai is lehet. A teljesen folyékony étrend kezdetnek jó fogyókúrás módszer lehet, ha jelentős mennyiségű súlyt szeretnénk veszíteni vagy ha egy súlycsökkentő műtétre várunk, illetve akkor, ha testsúlyunk komoly egészségügyi problémákat jelentene.

fogyás4.jpgA diétát követően

Sajnos a legtöbb ember a diéta felhagyása után gyorsan visszanyeri a leadott súlyokat, mivel újra több kalóriát kezdenek el enni. Sajnos, nem elég egy csak-folyadék diétát végrehajtani, ha meg akarjuk tartani ideális testsúlyunkat, akkor életmódbeli változásokra van szükség. Nagyon fontos, hogy megismerjük az egészséges étkezési szokásokat, mielőtt egy folyadék diétába kezdünk, mert csak ily módon tudjuk fenntartani az új súlyunkat.

Tippek:

- Mindig kérdezzük meg orvosunkat a csak-folyadék diéta előnyeiről és hátrányairól. Vannak olyan emberek, akiknek egészségi állapota miatt nem engedélyezett ez a fajta diéta, mivel nagyon káros lenne a szervezetük számára.

- Terhes és szoptató anyák semmiképpen se kövessenek ilyen diétát, hiszen a magzatnak és a csecsemőnek teljes értékű tápanyagokra van szükségük.