Hogyan fogyhatok a zöldkávéval?

zoldkave_level.jpgA zöldkávé a nyers, pörköletlen kávészemet jelenti. A zöldkávéban jó adag klorogénsav található, ami egy olyan antioxidáns, ami megvédi a szervezetet a méreganyagoktól és a szabad gyökök károsító hatásaitól. A zöldkávé azonban más miatt is hasznos lehet: nagyszerűen segít a fogyásban. Egy 2006-ban megjelent tanulmány felfedezte, hogy a zöldkávé csökkenti a zsigeri zsír mennyiségét (zsigeri zsírnak azt nevezzük, ami a belső szervek felületén halmozódik fel) és hatékonyan csökkenti a testsúly is. A zöldkávé kombinálása egy kiegyensúlyozott étrenddel és rendszeres testmozgással nagymértékben javítja a kondíciónkat és a zsírpárnáinkat is leolvasztja rólunk. 

Hogyan használjam?

Elsőként nagyon fontos megjegyezni, hogy a zöldkávé alkalmazását mindig beszéljük át kezelőorvosunkkal. Kérdezzük meg őt a klorogénsav, a kávé és a stimulánsok lehetséges mellékhatásairól.

Ezután látogassunk el a közeli bioboltba vagy webáruházba és válasszunk a nyers kávébab vagy a zöldkávé kivonatot tartalmazó kapszulák közül.

Igyunk meg egy csésze zöld kávét reggeli előtt vagy szedjünk be egy kapszulát, hogy már ébredés után beindítsuk az anyagcserénket. Soha ne használjunk belőle többet, mint amennyit a címkén feltüntettek. Az adagolás a zöldkávé márkájától függően változhat, erre is figyeljünk oda.

Kövessünk egy zsírszegényt étrendet, mert ezzel még inkább elősegíthetjük a súlyvesztést. Érdemes a sovány húsokból, teljes kiőrlésű gabonákból, zöldségekből és gyümölcsökből, halakból, olívaolajból és alacsony zsírtartalmú termékekből összeállítani az étrendet. A feldolgozatlan élelmiszereket részesítsük előnyben, ne fogyasszunk készételeket.

Minden edzés előtt fogyasszunk el egy césze zöldkávét vagy szedjünk be egy kapszulát, mert így növelhetjük az energiaszintet és ösztönözzük a súlyvesztést.