Az Aloe Vera a fogyókúrában

aloevera.jpgAz Aloe Vera kivonatot már az ókortól kezdve használják az égési sérülések és kisebb sebek gyógyítására. Azonban még mindig kevesebben vannak tisztában azzal a ténnyel, hogy az Aloe Verát fogyókúrás célzattal is fel lehet használni.

Az Aloe Vera ital és a fogyás

Viszonylag ismeretlen tény, hogy az Aloe Vera segít a fogyásban. Serkenti az anyagcserét, így a szervezet több energiát használ el. Segít stabilizálni és csökkenteni a testtömeg-indexet. A zsírok felszabadulásával és a szénhidrátok elégetésével nemcsak a testsúly csökken, hanem az energiaszint is nagymértékben megnő. A tudósok azt állítják, hogy az Aloe Vera rendszeres fogyasztásával annyi energiát lehet elégetni, mint egy intenzív edzéssel.

Az Aloe Vera hatékonyan serkenti az anyagcserét, de nemcsak emiatt előnyös a fogyókúrában, hanem magas kollagén tartalma miatt is. A testnek extra energiára van szüksége, hogy lebontsa a kollagént a szervezetben. E fehérjének köszönhetően tehát még tovább csökken a testsúly. Ugyanakkor mivel a kollagén egy fehérje, ezért hozzájárul az izomtónusok hangsúlyozásához is.

Az Aloe Vera hashajtó hatással is bír, vagyis hozzájárul ahhoz, hogy az élelmiszer a vastagbélből gyorsabban távozzák. Vagyis itt kevesebb zsír fog felszívódni.

Hogyan használjuk?

Mivel az aloe vera ital igen keserű, ezért ajánlott az gyümölcslével vagy vízzel elkeverve fogyasztani. Persze önmagában is lehet fogyasztani, ugyanazt a hatást érhetjük el vele. Mennyiségét fokozatosan növeljük: kezdjük 5 cl mennyiséggel, majd jussunk el 2 deciig.